Aknés bőr kezelése

Az akné többnyire fiatalkorban jelentkezik, de idősebb korban is előfordulhat. A férfiaknál a tesztoszteron termelés miatt jellemző a probléma, de nőknél is kialakulhat középsúlyos akné hormonális hatások változására, de a genetikai hajlam is meghatározó.

Akné kialakulása

A pubertás kor bekövetkeztével nő a szervezet hormon termelése. A tesztoszteron hormon hatására több faggyú termelődik és lelassul az elszarusodott sejtek leválása a bőrfelszínről, amely a bőr megvastagodását eredményezi.

A megvastagodás hatására a bőr keringése romlik és gátolttá válik a faggyú szabad kiáramlása, így a faggyúmirigy kivezető nyílása eltömődik, továbbá a faggyúban megtapadt baktériumok szaporodásnak indulnak, ezzel gyulladásos reakciót kiváltva.

A gyulladás elterjedése csomók és ciszták kialakulásához vezethet, melyek később hegeket hagynak maguk után.

Aknés bőr kezelése mezoterápiával

Megfelelő kezeléssel az akné és a vele járó problémák (pigmentfoltok, hegek) kordában tarthatóak. Az akné kezelés fő célja a gyulladás csökkentése és újabb gyulladások létrejöttének megakadályozása.

A kezelés ebben az esetben is összetett, csökkenteni kell a gyulladást, a faggyútermelés mértékét, a baktériumok jelenlétét és a megvastagodott szaruréteget, javítani kell a bőr keringését, a helyes működéshez nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal kell feltölteni a bőrt.

Kezelések Mezoterápiával. Bőrhidratálás, bőrpír, rosacea, aknés bőr, anti-age, pigmentfolt, hegkezelés, sebgyógyulás, tűs mezoterápia, tű nélküli mezoterápia, cellulit, stria, alakformálás, testkezelés

Aknés bőrhöz ajánlott

Mezoterápival a bőr mélyebb rétegeibe juttathatunk olyan különleges hatóanyagokat, mint a peptidek, amelyek gátolják a bőrön élő kórokozók szaporodását.

Vitaminok és ásványi anyagok közül nélkülözhetetlen a cink,magnézium, vas,  A-,E- D- és B-vitaminok.