Bőrpír és Rosacea kezelés

A rosaceás bőr ma már hatékonyan kezelhető megfelelő ápolással. Ha hagyjuk, hogy eluralkodjon a rosacea akkor, az arc feltűnő és kellemetlen elváltozásai komolyan befolyásolhatják a komfortérzetet. a kipirult bőr nem bőrtípus, hanem egy bőrállapot, nem kell együtt élni vele!

Mi a rosacea ?

Általában az arc középső részén, az orron, az orcákon, a homlokon és az állon megjelenő tünet együttes. A kezdeti fázisban gyakran csak szélsőséges körülmények (pl. túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet, megerőltető testmozgás, stressz) hatásának gondoljuk az arc kipirulását. Később azonban már folyamatosan vörös és gyulladt lesz az arcbőr. Gyakoribb a megjelenése a világos, érzékenyebb bőrű embereknél és vastag, eldurvult bőrérzettel párosul.

Kialakulása mögött meghúzódhat pl. keringési zavar, szaruképzési zavar, mozgásszegény életmód, egyes baktériumok elszaporodása a bőrön, de genetikai hajlam is állhat a hátterében.

Rosacea kezelése mezoterápiával

Kezelések Mezoterápiával. Bőrhidratálás, bőrpír, rosacea, aknés bőr, anti-age, pigmentfolt, hegkezelés, sebgyógyulás, tűs mezoterápia, tű nélküli mezoterápia, cellulit, stria, alakformálás, testkezelés

Kezelése egy komplex feladat. Mivel kiterjedése és erőssége egyénenként változó, fontos a személyre szabott kezelés kialakítása. Miután lehúztuk a gyulladást, bevethetjük a nehézbombázónak számító, dermabráziós, mezoterápiás, valamint az IPL villanófényes eljárásokat.

A leghatékonyabb kezelés érdekében fontos a speciális hatóanyagok figyelembe vétele és azok kombinálása.

Bőrpírhez, rosaceához ajánlott

A csúcs hatóanyag rosacea kezelésben a K-vitamin. A  TDC CLINIK VITA K ampulla K-vitamint a legelőnyösebb és legstabilabb formában (epoxid) tartalmazza. Ezt a stabilitást oxigén hozzáadásával hozták létre, mely jelenlétében a K-vitamin koenzimként működik. Ennek az aktív formának köszönheti véralvadásgátló aktivitását a sérült vérerek vérzésének megállítása érdekében, amely lehetővé teszi a hematomák, erythemák elleni küzdelmet.

A K-vitamin erős érvédő és érfal erősítő hatása miatt kifejezetten ajánlott tűs kozmetikai kezelésekhez, rosacea, couperosis, ödémás, gyulladt és irritált bőrök esetében. Továbbá ajánlott az orvos esztétikai eljárásokból eredő, zúzódások, erythema vagy haematoma megjelenésekor.