Pigmentfolt kezelés

Pigmentfoltok eltüntetésére jellemzően az AHA savas hámlasztó kúrákat ajánlják, ám akinek félelmetes a sav szó, azoknak is van megoldás. Mezoterápiával legyen az tűs vagy tű nélküli, mélyre juttathatunk olyan hatóanyagokat, amelyek vagy a melanin termelődését vagy annak szállítását blokkolják. A pigmentfoltok nagyon makacs problémák, amelyek kezeléséhez kitartás kell. A folthalványítás esetén extra fontos a szalonkezelések mellet, a speciális otthonápolási termékek napi szintű használata.

A melanin termelést blokkoló C-vitamin

A C-vitamin a sztár hatóanyag a pigmenttermelést blokkoló hatóanyagok között. A tirozináz enzim az, amely a pigmenttermelő sejtek aktivitását szabályozza. A C-vitamin ezt az enzimet gátolja a működésben. Sok féle formában ismert és nehezen formulázható vitamin, amelynek stabilizált formái a leghatékonyabbak. A folthalványító tulajdonságán túl, erős antioxidáns, serkenti a kollagén termelést, erősíti a bőr természetes védőrétegét, támogatja a bőr megújulását, csökkenti a gyulladásokat, és segít a napsugarakkal szembeni védekezésben.

A melanin termelést és szállítást blokkoló peptidek

Kezelések Mezoterápiával. Bőrhidratálás, bőrpír, rosacea, aknés bőr, anti-age, pigmentfolt, hegkezelés, sebgyógyulás, tűs mezoterápia, tű nélküli mezoterápia, cellulit, stria, alakformálás, testkezelés

A peptidek viszonylag új és szupergyors munkát végző hatóanyagok, amelyek nem hetek és hónapok, hanem napok alatt munkának látnak a bőrben. A peptidek több aminosavból felépült molekulák gátló vagy éppen segítő hatással. Fajtától függően különbözően dolgoznak. Vannak peptidek, amelyek nemcsak a tirozináz gátlásban jók, hanem abban is, hogy hátráltatják a melanin hordozó buborékok felfelé vándorlását a bőrben. A pigmentfoltok halványításában szerepet játszó peptidek különlegessége, hogy egyszerre több módon is segítik a pigmentációs folyamat akadályozását. Például akadályozzák a tirozináz enzim működését, vagy a pigmentációért felelős MITF mestergén működését.

pigmentfoltok ellen

A Tegoder folthalványításhoz ajánlott mezoterápiás készítményeiben rendkívül magas 20 % stabilizált C-vitamin, valamint biotechnológiai úton előállított peptidek találhatóak, továbbá olyan high-tech hatóanyagok, amelyek szinergensen erősítik a fő hatóanyagok hatását és segítik azok beépülését, felszívódását.